ResultaterBlitt litt opphold i oppdateringene igjen nå, men resultatene etter epicutan testen ble negativ:) Det var litt forandring under krom og et par andre, men en annen lege kom for å dobbelkontrollere og konkluderte med det samme. Så det ser vi på som gods nyheter, selv om et positivt resultat også kunne vært en postitivt nyhet siden det da hadde vært noe man kunne kutte ut og eksemet bli bedre. Teorien vår om at langsvarig bruk av de ulike kortisontypene, som igjen fører til svekket effekt, stemmer nok. 

Han fikk et skikkelig oppblomst av hissig rød eksem rundt begge øyer natt til kontrollen. Så nok en gang så de hvor fort der svinger! Elidel og ultracortinol rundt øyer demper det igjen.

Nå får han maksdose ut fra vekt med immundempende systemisk behandling. Effekten av dette er bra:) huden er så mye finere og eksemet er veldig rolig nå! Enkelte flekker er det, men mye enklere å ha kontroll. Han skal fremdeles bruke samme dose kløestillende da det er viktig at han ikke klør. Immundempende ble redusert litt mot seponering mitt i april. Det er fordi medikamenter er overfølsomt for sollys og skal ikke kombineres med som. Med tanke på vår og sommer skal det forsøkes seponert så han kan får lov til å være ute og ikke bare innendørs når været tillater det. Effekten skal forhåpentligvis sitte i en stund etterpå også, men 2-3uker etter skal de kontrollere huden på nytt. Utfallet kan bli begge deler. Medisinene kurerer ikke den alvorlige graden, men skal gi han en pause fra de store plagene og la huden få bygge seg opp igjen. Etter 11mnd sammenhengende sår på føttene, er huden der meget spesiell og tåler svært lite!  

De forespeilet i desember en behandlingstid på et år men pause i vår/sommer månedene, men hva som skjer kommer Ann på huden. Han kontrolleres hver andre uke med urinprøver, blodprøver og blodtrykk. Resultatene på siste kontroll var bedre, men det kan fort svinge igjen. Det har vært MYE feber som sannsynligvis skyldes virus, snørr og hoste den siste tiden. Forrige uke var sykdomspreget hos begge barna, men nå er vi friske og raske igjen. Han er mye tett og hoster når han sover så, vi har flutide og ventoline i bruk. 

#mammablogg 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits